Huby v sladkokyslom náleve
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Sladkokyslý nálev:
- 1000 ml voda
- 500 ml ocot
- 25 g soľ
- 100 g cukru
- .
- Korenie na pohár cca 370 ml:
- 1 ks menší bobkový list
- 3-5 bobuľky čierne korenie
- 3-5 bobuľky nové korenie
- 1/4 KL horčičné semiačko
- Na varenie húb:
- 1 l voda
- 1/2 KL kyselina citrónová
- .
- cibuľa
Postup
- 1. Do pohára dáme korenie, 2-3 plátky cibule, do 1/3 nálev a očistené a predvarené (predvárame v okyslenej vode na 1 l vody, 1/2 ČL kyseliny citrónovej 2-3 min.) huby.
- 2. Ak treba dolejeme ešte nálev. Vrchná vrstva húb s nálevom je 1 cm od okraja pohára (ak pridáme olej, tak 1,5 cm od okraja).
- 3. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 - 85 °C. Ak chceme pripraviť huby s olejom, pridáme 1 PL oleja na jeden pohár húb.
- 4. Príprava húb na sterilizáciu:
- 5. Huby zbavíme hrubých nečistôt už pri zbieraní. Pred umývaním ich očistíme, vykrojíme nevhodné časti a roztriedime. Drobné huby sa dajú sterilizovať celé, pri väčších môžeme zvlášť pokrájať klobúk a hlúby na plátky.
- 6. Huby dávame do pohárov surové alebo predvarené.
- 7. Tvrdé a horké huby predvárame v okyslenej vode (1 l vody, 1/2 ČL kyseliny citrónovej). Varíme ich 2-3 minúty podľa veľkosti a druhu. Huby po predvarení ochladíme v studenej vode a plníme ich do pohárov s menším obsahom.
- Kategória : Huby, Zaváranie, pochutiny
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.