Jablkový rýchly koláč s ganache polevou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta priemer 24 cm
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks vajce
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g polohrubá múka
- 80 g hladká múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1 bal. vanilkový cukor
- 100 ml mlieko
- 100 ml olej
- 1 kg jablká
- 1 KL škorica mletá (nemusí byť)
- .
- 200 g čokoláda na varenie
- 150 ml smotana na šľahanie 33%
- 20 g maslo obyčajné
Postup
- 1. Jablká si ošúpeme na hrubo nastrúhame a dáme odkvapkať. Tortovú formu si vymastíme a vysypeme kokosom, alebo orechami. Rúru si dáme vyhriať na maximum.
- 2. Celé vajcia vymiešame do peny, postupne pridáme cukor, vanilkový cukor, mlieko, olej, múky zmiešané s práškom do pečiva, a odkvapkané jablká. Všetko mäžeme primiešavať mixérom. Cesto vylejeme do vysypanej formy. Formu s cestom vložíme do rúry a hneď stiahneme teplotu na 180 stupňov. Pečieme 30-35 minút, záleží to od rúry a skúšame špilkou.
- 3. Počas pečenia si pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu dáme do hrnca, zohrejeme do bodu varu a vypneme. Pridáme nalámanú čokoládu a maslo a dobre vymiešame na hladkú polevu. Ak sa nám čokoláda nechce rozpustiť trošku prihrejeme. Necháme vychladnúť.
- 4. Koláč po upečení necháme vo forme dobre vychladnúť, natrieme ho čokoládovou polevou a necháme v chlade dobre stuhnúť.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bábovky, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.