Jahodový zákusok
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Cesto:
- 250 g hladká múka
- 250 g práškový cukor
- 2 PL kakao
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 5 ks vajce
- 100 ml voda
- 100 ml olej
- jahodový džem na potretie cesta
- .
- Krém:
- 750 g jemný tvaroh
- 300 g kyslá smotana
- 1 bal. vanilkový cukor
- 3 PL práškový cukor
- 1 kg čerstvých jahôd /množstvo je dane aj s jahodami na ozdobu/
- .
- Šľahačka:
- 3 bal. prášková šľahačka
- 50 g nutela
- 350 ml mlieko
- .
- Na ozdobu:
- strúhaná čokoláda
Postup
- 1. Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, pridáme, vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
- 2. Cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- 3. Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme kyslú smotanu.
- 4. Vychladnuté cesto si natrieme jahodovým džemom, naukladáme jahody narezané na polovičky a prikryjeme ich tvarohovou plnkou.
- 5. Dáme do chladu trošku stuhnúť. Medzi tým si vyšľaháme nutelu s mliekom a pridáme práškové šľahačky. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.
- 6. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme pred podávaním jahodami. Odporúčam zákusok krájať mokrým zúbkovaným /jahody sú tuhé a sa posúvajú/ nožom a až na druhý deň.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 40
- Kategória : Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.