Jemný nadýchaný perník
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veľký plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml hrnček
- 3 ks celé vajcia
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 PL mletá škorica
- 3/4 hrnčeka olej
- 2 hrnčeky mlieko
- 3 hrnčeky hladká múka (alebo špaldová)
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1 bal. kypriaci prášok do perníka
- 2 PL kakao
- 1 bal. čokoládový puding - prášok
- 2 PL džem
- 3 PL rum
- .
- 200 ml smotana na varenie
- 200 g čokoláda na varenie
Postup
- 1. Všetky ingrediencie postupne ako sú napísané pridáme do misky a mixérom vymiešame.
- 2. Cesto vylejeme na veľký vymastený a múkou vysypaný hlboký plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 20 min.
- 3. Nakoniec perník polejeme polevou, ktorú sme si pripravili nasledovne: Smotanu privedieme do varu, a rozpustíme v nej čokoládu. Vymiešame do hladka a polievame.
- 4. Koláč dáme do chladničky aby nám poleva stuhla. Krájame mokrým horúcim nožom.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : Bábovky, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.