Kapustníky s kyslou kapustou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 kapustníkov
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 750 g hladká múka
- 10 g sušené droždie
- 1 KL kryštálový cukor
- 1 KL soľ
- 200 ml olej
- 400 ml vlažné mlieko
- .
- 800 g kyslá kapusta (my máme radi z Lidlu)
- 1ks veľká cibuľa
- 100 g slanina
- 4 PL trstinový alebo kryštálový cukor
- čierne korenie mleté
- soľ
- 150 g maslo obyčajné
Postup
- 1. Najprv si zmiešame suché prísady na cesto. Potom pridáme mlieko a začneme miesiť a nakoniec zapracujeme olej.
- 2. Cesto dáme vykysnúť na min. hodinku a medzi tým si pripravíme kapustu.
- 3. Do kastróla si dáme slaninku nakrájanú na malé kúsky a opražíme ju, pridáme nakrájanú cibuľu a keď je cibuľa opečená do zlatova, posypeme ju cukrom, ktorý jemne skaramelizujeme a potom hneď pridáme nepremytú, ale dobre vyžmýkanú kapustu, okorením, poprípade osolíme.
- 4. Kapustu takto podusíme tak 30 min. podľa potreby ju podlejeme vodou, ale len tak aby sa voda stihla vypariť.
- 5. Kapustu necháme vychladnúť.
- 6. Po vykysnutí si cesto vyberieme na dosku, bez premiesenia si ho natiahneme na pás a narežeme na 12 kúskov.
- 7. Každý kúsok spracujeme na okrúhly bohníček . Potom si vezmeme bochníček, rukami ho natiahneme tak aby sme do stredu vedeli dať kapustu, potom všetky konce spojíme otočíme spojom nadol a na doske rozvaľkáme na čo najtenšiu placku (vaľkaním sa nám kapusta dostane až ku krajom). Kapustník uložíme na plech vyložený papierom (keď chceme môžeme ho ponastrihovať na "kvietok" ale nemusíme, vtedy ho iba popicháme vidličkou) a takto to zopakujeme ešte 11 krát. Ja si kapustu odvážim aby som mala plnku rovnomernú v každom kapustníku.
- 8. Kapustníky upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlatova. Trvá to cca 30 minút, ale záleží to na každej rúre.
- 9. Po vybratí z rúry ešte horúce kapustníky potrieme spraženým ("bodkovaným" :-) ) maslom, ktorým nešetríme a necháme vychladnúť.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6
- Kategória : Bezmäsité, Chlebíky, pečivo, Grilovačka, Kysnuté slané, Slané pečivo, Studené, teplé chuťovky, Zeleninové
- Typ receptu : Koláč, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.