Kokosky plnené
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 25+
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4.5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 210 g hladká múka
- 60 g práškový cukor
- 10 g kakao
- 50 g mleté vlašské orechy
- 140 g maslo alebo Hera
- .
- 3 ks bielok
- 210 g práškový cukor
- 180 g kokos
- .
- 100 g horká čokoláda (alebo na varenie)
- 1 PL med
- 100 g maslo, alebo Hera
- .
- obľúbený pikantný džem (ríbezľový, malinový a pod.)
- čokoláda + stužený tuk Cera na polevu
Postup
- 1. Maslo necháme pri izbovej teplote trošku povoliť pridáme ostatné suroviny,vypracujeme si cesto, ktoré rozvaľkáme na cca 3 mm a vykarajujeme kolieska s priemerom cca 4 cm. Kolieska ukladáme na plech vyložený mastným papierom a upečieme pri teplote 170 stupňov cca 20 minút.
- 2. Bielka s cukrom si nad parou vyšľaháme na tuhý hladký sneh tak aby nám metlička vytvárala "špičku".
- 3. Do snehu ručne zamiešame kokos. Hmotu naplníme do zdobiaceho sáčku s hladkou špičkou a striekame na plech vyložený mastným papierom pusinky rovnako veľké, ako priemer spodného upečeného kolieska.
- 4. Pusinky dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme cca 8-10 minút. Potom rúru pootvoríme a pri teplote 50 stupňov ešte dosušíme cca 20 minút. Pusinky sú hotové keď sa nám pekne odlepujú z papiera.
- 5. Kréme si pripravíme tak, že si nad parou roztopíme čokoládu s medom a dáme ju vychladiť. Potom si mixérom rozšľaháme maslo a postupne primiešavame vychladnutú čokoládu. Nakoniec krém dobre prešľaháme a dáme ho vychladiť (keď je mäkký, pritlačením pusinky sa veľmi stlačí).
- 6. Krém si preložíme do vrecúška s ozdobnou špičkou. Na upečené koliesko po vonkajšom okraji nastriekame kruh z krému a do vnútra natriekame džem, ktorý sme si tiež dali do vrecúška, na ktorom sme si odstrihli špičku. Potom na krém opatrne pritlačíme pusinku a celý spodok kokosky (tak aby sa zakryl krém) namočíme do čokolády, necháme odkvapať na mriežke tak 10 minút a potom preložíme na mastný papier a dáme vychladiť.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.5 / 5)
No comments yet.