Kôprová omáčka s vajíčkom a zemiakmi
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 ml smotana na varenie alebo šľahačková
- 2 - 3 PL hladká múka
- 2 PL maslo
- 1/2 litra mäsový vývar z 1 kocky bujónu Masox
- 1 PL cukor kryštálový
- 2 PL ocot
- 1 zväzok kôpor
- soľ
- čierne korenie mleté
- mlieko ak je potrebné
Postup
- 1. Múku dáme do rozohriateho masla a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku.
- 2. Rozriedime ju vývarom a poriadne rozšľaháme, necháme ju zovrieť a teplotu následne znížime.
- 3. Povaríme za občasného miešania približne 20 minút.
- 4. Smotanu prilejeme a krátko povaríme, poprípade ešte zahustíme a doladíme mliekom.
- 5. Ochutíme omáčku octom, cukrom a osolíme podľa chuti. Na záver primiešame nakrájaný kôpor.
- 6. Omáčku servírujeme s hovädzím mäsom a knedľou alebo natvrdo uvarenými vajíčkami a varenými zemiakmi.
- 7. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.