Kurací paprikáš (Kurča na smotane)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 ks kurča
- 2 ks cibuľa
- olej
- 1 PL červená paprika mletá
- 1 ks kurací bujón, alebo kurací vývar
- čierne korenie mleté
- soľ
- bobkový list
- 250 ml smotana na varenie
- 250 ml kyslá smotana
- 500 ml mlieko
- hladká múka
Postup
- 1. Kurča si umyjeme a aj s kožou naporcujeme.
- 2. V kastróle si na oleji opražíme cibuľu do zlatova, posypeme paprikou, pár sekúnd opražíme a rýchlo pridáme kurča a podlejeme vodou a premiešame.
- 3. Pridáme ostatné korenie, vodu prilejeme tak do polovičky, prikryjeme a dusíme do mäkka.
- 4. Mäso deravou varechou vyberieme a šťavu si zahustíme v smotane rozmiešanou múkou.
- 5. Mlieko si necháme na koniec. S ním omáčku dohustíme /pridaním múky/ alebo rozriedime.
- 6. Necháme pri stálom miešaní prevrieť, do omáčky vrátime mäso a podávame s kolienkami, alebo nokami.
- 7. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.