Kváskový mazanec
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 bochník alebo dva malé
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Rozkvas:
- 35 g žitný alebo pšeničný kvások
- 160 g voda
- 80 g špaldová hladká múka
- 100 g hladká múka 00
- .
- ďalej potrebujeme:
- 1 ks vajce
- 50 g voda
- 80 g zmäknuté maslo
- 80 g cukor práškový
- 2 bal. vanilkový cukor
- väčšia štipka soľ
- kôra z 1 citrónu
- 290 g hladká múka 00
- hrsť hrozienka
- vajce na potretie a mandle na posypanie
Postup
- 1. Všetko na rozkvas rozmiešame a necháme prikryté v teple vykvasiť tak cca 12-14 hodín.
- 2. K hotovému rozkvasu pridáme zvyšné suroviny, dobre vymiesime a necháme 2-2,5 hodiny v teple vykysnúť.
- 3. Do misky, alebo okrúhlej ošatky si vložíme mastný papier. Cesto si na pomúčenej doske poprekladáme a vytvarujeme do bochníka a spojom dole dáme do misky vykysnúť.
- 4. Po vykysnutí chytíme fóliu za okraje a preložíme mazanec aj s papierom na plech. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a posypeme lupienkami mandlí.
- 5. Mazanec vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov, ale hneď po vložení teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme cca 30-40 minút. Upečieme do hneda. Prepečenosť vyskúšame pichnutím špilky.
- 6. Podávame s maslom, alebo ako príloha k veľkonočnej mise.
- 7. Dobrú chuť !!!
- 8. Recept z knihy Ruce v mouce
- Počet porcií : 4
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Kysnuté sladké, Veľkonočné dobroty
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.