Lahodná sterilizovaná kapia
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 6 ks 700 ml fliaš
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4000 g paprika kapia
- 2000 ml voda
- 300 ml ocot
- 70 g soľ
- 100 g kryštálový cukor
- 12 PL olej
- .
- 7 ks 650-700 ml fľaše na sterilizovanie
Postup
- 1. Kapiu si umyjeme, očistíme a rozrežeme pozdĺžne na dve alebo štyri časti.
- 2. Do hrnca dáme vodu, ocot, cukor a soľ a privedieme do varu.
- 3. Kapiu postupne po častiach obvaríme v náleve 5 minút, povyberáme do cedníka a potom nastojato ukladáme do fliaš. Natlačíme ju, ale zase nie úplne na tesno, aby sa nám všade dostal nálev.
- 4. Nakoniec kapiu zalejeme nálevom, na vrch dáme dve polievkové lyžice oleja (do 300 ml fľaše dávame 1 Pl oleja), každou fľašou jemne dnom poklepkáme o podložku, aby nám vyskočili vzduchové bublinky, zatvoríme vrchnákom dobre zatiahneme a dáme sterilizovať na 10 minút. Fľaše otočíme hore dnom, prikryjeme a necháme vychladnúť.
- 5. Kapiu používame do šalátov, na chlebíčky, chuťovky, na ozdobu, alebo len tak na chlebík s maslom.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Studené, teplé chuťovky, Zaváranie, pochutiny
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.