Liptovská ruža
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4 "ruže"
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 väčšie plátky bravčové karé, alebo stehno
- 4 ks vajcia varené
- plátky slaniny na pokrytie štyroch veľkých plátkov
- 4 ks paprika /lepšie hrubostenná a menšia len aby do nej vošlo vajíčko/
- soľ
- Na obaľovanie:
- 3 ks vajcia na obaľovanie
- hladká múka
- strúhanka
- bravčová masť , alebo olej na vyprážanie
- špáratká
Postup
- 1. Bravčové mäso si narežeme na hrubšie plátky, ktoré rozklepeme na čo najväčšie kúsy a osolíme z obidvoch strán.
- 2. Na každý rozklepaný kus mäska položíme plátky slaniny, a papriku do ktorej vložíme varené vajíčko.
- 3. Zrolujeme /zabalíme/ a min. 2-3 ks šparatkami spojíme a obalíme v trojobale.
- 4. Vypražíme vo fritéze, alebo vo väčšom množstve oleja zo všetkých strán.
- 5. Režeme na 4 časti do "kríža".
- 6. Podávame so zemiakovou kašou, alebo zemiakmi na rôzne spôsoby + zeleninový šalát, alebo tatárska omáčka.
- 7. TIP: Kto má rad pikantné, pod slaninkou si mäso potrieme pikantnou napr. feferónovou pastou.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - bravčové
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.