Mandľové linecké pečivo
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 30+
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g hladká múka
- 200 g mandľová múka
- 400 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 ks žĺtok
- 1 KL vanilková aróma
- 1 ks citrón šťava + kôra
- .
- obľúbený džem
Postup
- 1. Všetky suroviny dáme do robota s hákom (alebo na doske, ale rýchlo, aby sa nám maslo neroztopilo) a vypracujeme cesto.
- 2. Ideálne je ho nechať odpočívať cez noc v chladničke.
- 3. Cesto necháme pred prácou trošku povoliť pri izbovej teplote. Na dobre pomúčenej doske si ho vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm. Formičky si namáčajte do múky, nakoľko cesto je dosť lepivé.
- 4. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 7-8 minút, samozrejme každý sleduje podľa svojej rúry.
- 5. Po upečení necháme vychladnúť. Do vrecúška, si dáme premiešaný(poprípade adekvátne rozriedený) džem a opatrne, (lebo pečivo je veľmi krehké) striekame na spodné časti a prikryjeme vrchnou časťou s dierkou.
- 6. Koláčiky posypeme práškovým cukrom a podávame, alebo uskladnime v uzatvárateľnej nádobe a necháme odležať.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - nízkokalorické, - zdravšie Vianoce, Diétne recepty, Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.