Výborné rebierka nasladlej a zároveň pikantnej chuti.

Marinované medové rebierka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekáč
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- asi 1000 g bravčové rebrá, alebo úzky bôčik s kosťou
- olej na pečenie
- Marináda:
- 2 PL worchestrová omáčka
- 1 PL sójová omáčka
- 1 KL čilli omáčka alebo kúsok posekanej čilli papričky
- 2 PL paradajkový pretlak alebo kečup
- 3 ks strúčik cesnaku
- 2 PL olej
- 3 PL med
- 1 PL posekaný petržlen /nemusí byť/
- .
Postup
- 1. Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad.
- 2. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín a kľudne aj deň, dva, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena.
- 3. Pečieme min. hodinu na 200 stupňov zakryté alobalom a podliate marinádou a troškou vody.
- 4. Po upečení jemne zapečieme.
- 5. Podávame s ryžou, alebo zemiakmi, alebo verziu s chlebom a rôznymi pochutinami. Rebierka môžete grilovať aj na grile v alobale.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - bravčové, Grilovačka, Mäso, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Hermelínový šalát
-
Syrniky (tvarohové lievance)
-
Rebarborový jemný koláčik
-
Ovocná torta so šľahačkou
-
Orechové rezy bez múky...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Radka komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Radka komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Turon komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.