Marokánky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 30 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml smotana na šľahanie
- 75 g kryštálový cukor
- 1 PL med
- 30 g maslo obyčajné
- 150 g orechy (vlašské, lieskové, arašidy nesolené, pistácie, mandle a pod...
- 100 g kandizovaná pomarančová kôra
- 100 g kandizované alebo sušené ovocie ( napr. brusnice, hrozienka, slivky, marhule a pod.
- 40 g hladká múka
- .
- čokoládová poleva
Postup
- 1. Orechy a ovocie si nasekáme na hrubšie. Pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie.
- 2. Smotanu s cukrom, medom a maslom privedieme k varu. Potom pridáme múku, metličkou dobre rozmiešame a uvaríme na hustú kašu.
- 3. Pridáme zmes orechov a ovocia a dobre premiešame. Lyžicou kladieme kôpky na plech a roztlačíme ich na tenkú placku.
- 4. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180 stupňov 15-25 minút, záleží od hrúbky placky. Marokánky musia mať kraje skoro ako keby pripálené, aby skaramelizoval cukor a boli pevné a chrumkavé.
- 5. Po upečení, necháme dobre vychladnúť. Spodnú stranu potom namáčame do čokoládovej polevy otočíme čokoládou hore a necháme stuhnúť.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : - zdravšie Vianoce, Vianočné dobroty
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.