Medovník Milky Way
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech 25x35
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 200 g zmäknuté maslo
- 200 g práškový trstinový cukor
- 4 ks žĺtko
- 2 PL med
- 1 KL sóda bikarbóna
- 1/2 KL mletý muškátový oriešok
- 1/2 KL mletá škorica
- 1/2 KL mletý zázvor
- 360 g hladká múka + múka na podsyp
- .
- 250 g zmäknuté maslo
- 500 g sladené kondenzované mlieko klasické biele (napr. Salko)
- 250 g mascarpone
- 150 g sušené plnotučné mlieko
- 1 ks vanilkový struk - semienka
- .
- 150 g mliečna čokoláda
- 50 g horká čokoláda
- 130 ml smotana na šľahanie
- .
- 70 g biela čokoláda
- 70 ml smotana na šľahanie
Postup
- 1. Pripravíme si 3 listy papiera na pečenie s veľkosťou 25 x 35 cm. Cesto budeme piecť na opačnej strane plechu.
- 2. Mäkké maslo a trstinový cukor dáme do misky mixéra a pár minút mixujem pri vysokých otáčkach. Počas miešania pridám žĺtky a potom pridám med.
- 3. Nakoniec pridáme pšeničnú múku so sódou bikarbónou a korením a miešame, kým sa cesto nespojí. Cesto bude veľmi mäkké.
- 4. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku a chvíľu hnetieme. Rozdelíme si ho na 3 rovnaké diely (najlepšie odvážiť).
- 5. Papier si troškou cesta prilepíme na obrátený plech. Valčekom, alebo pohárom roztiahneme na veľkosť papiera,. popicháme vidličkou a pečieme pri 180 stupňoch cca 8 minút (alebo podľa vašej rúry). Cesto má byť zlatisté a dávame pozor, aby neprihorelo.
- 6. Upečené cesto necháme na papieri vychladnúť. Pri plnení koláčika cesto prenášame aj s papierom a na koláčiku ho stiahneme, takto je to pohodlnejšie.
- 7. Krém: Mäkké maslo dám do misky mixéra a mixujem pár minút pri vysokej rýchlosti, aby bolo nadýchané. Potom v niekoľkých dávkach pridávame kondenzované mlieko a zakaždým premiešame, kým sa nespojí.
- 8. Potom pridáme mascarpone a znova premiešame. Pridám semiačka z vanilkového struku a sušené mlieko. Miešame pri vysokých otáčkach, kým nevznikne hustý, hladký krém.
- 9. Z krému si oddelíme 150 g . Zvyšok krému si rozdelíme na dve rovnaké polovice (najlepšie odvážiť) a naplníme medové pláty. Zvyšok krému natrieme na vrch koláča a pripravíme si polevu.
- 10. Smotanu si zohrejeme do bodu varu a vypneme. Čokoládu si nalámeme do misky, zalejeme horúcou smotanou a vymiešame do hladkej hmoty. Keď poleva vychladne, polejeme koláč a urovnáme.
- 11. Rovnaký postup spravíme aj s bielou čokoládou a polostuhnutú polevu polejeme prúžkami bielej čokolády a vytvoríme Milky Way (mliečnu cestu). Ja som na to zabudla, preto to na fotke nevidíte.
- 12. Koláčik necháme zmäknúť pri izbovej teplote aj cez noc a potom ho môžeme uložiť do chladničky. Narežeme si ho so zúbkovanym nožom namočeným v horúcej vode a po každom reze utierame.
- 13. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.