Orechové rezy bez múky s lahodnou plnkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 menší koláčik
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 6 ks vaječný bielok
- 200 g mleté vlašské orechy
- 200 g práškový cukor
- 1/2 KL škorica
- štipka soli
- .
- 400 ml mlieko
- 1 bal. puding Zlatý klas (alebo vanilkový)
- 100 g kryštálový cukor
- 150 g maslo
- 4 PL polevy ganache
- .
- 200 g čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
- .
- mleté, alebo nasekané vlašské orechy na ozdobu
Postup
- 1. Najprv si dáme zohriať smotanu na šľahanie do bodu varu a zalejeme ňou nalámanú varovu čokoládu. Keď sa čokoláda rozpustí vymiešame na hladkú polevu a necháme vychladnúť.
- 2. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Keď vznikne jemná mäkká pena, postupne začneme pridávať cukor a ušľaháme do pevného snehu, ktorý drží tvar. Nakoniec ručne primiešame mleté orechy a škoricu.
- 3. Rúru si dáme zohriať na 180 stupňov. Ak je to možné, pripravíme si dva rovnaké plechy s rozmerom cca 30 x 35 cm a vystelieme si ich papierom na pečenie. Cesto si rozdelíme (alebo rozvážime) na dva diely a urovnáme na pripravené plechy.
- 4. Pečieme samostatne každý plech cca 10-12 minút (záleží však od vašej rúry). Upečené cesto stiahneme napr. na mriežku aj s papierom a necháme vychladnúť.
- 5. Medzi tým si z mlieka cukru a Zlatého klasu uvaríme hustejší puding. Necháme za občasného miešania vychladnúť. Maslo si v miske mixérom prešľaháme a postupne pridávame vychladený puding a 4 PL z čokoladovej polevy. Z hotovej plnky si oddelíme tiež cca 4 PL na bok a zvyšnú plnku si rozvažime (rozdelíme) na 3 diely.
- 6. Pripravíme si podložku na ktorej budeme koláčik aj rezať. Keďže je cesto veľmi krehké a zle sa s ním manipuluje, obidve vychladnuté cesta si aj s papierom nožnicami prestrihneme na šírku na dve polovice (získame tak 4 polovičné pláty). Prvý plát položíme na podložku papierom nahor, papier stiahneme a natrieme 1. dielom plnky. Takto postupujeme aj s ostatným cestom a plnkou. Vrch koláča natrieme odloženou plnkou a nakoniec polejeme čokoládovou polevou, uhladíme a posypeme orechami.
- 7. Koláčik necháme dobre stuhnúť (najlepšie do druhého dňa) a režeme horúcim mokrým nožom, ktorý po každom reze utierame.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.