
Orechový krémeš
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech 30x40 cm
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g lístkové cesto
- .
- 4 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 100 g hladká múka
- 2 KL prášok do pečiva - zarovnané
- 160 g mleté vlašské orechy
- .
- 1000 ml mlieko
- 3 ks źltko
- 2 bal. Zlatý klas
- 2 KL hladká múka - zarovnané
- 100 g kryštálový cukor
- 250 g maslo, alebo Hera
- .
- 2 bal. šľahačka v prášku
- 250 ml mlieko
- 3 PL práškový cukor - zarovnané
- .
- práškový cukor na posyp
Postup
- 1. Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme plát o veľkosti 30x40cm, alebo resp. o veľkosti vášho podobného plechu. Prvý plát si dáme do plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie, dobre a husto poprepichujeme vidličkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 15 minút, alebo do zlatista.
- 2. Po upečení cesto z plechu vyberieme, plech ochladíme a vystelieme znova papierom na pečenie a vložíme do neho druhé cesto, ktoré tiež dobre popicháme vidličkou a nalejeme na neho orechové cesto. Orechové cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Múku s cukrom a práškom do pečiva premiešme a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 stupňov. Pláty necháme dobre vychladnúť a vrchný plát si ostrým zúbkovaným nožom vopred narežeme na úhľadné štvorce o veľkosti požadovaného krémeša.
- 3. Do kastróla si dáme cca 800 ml mlieka a cukor a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtka, Zlatý klas a múku, prilejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding, ktorý za občasného miešania (najlepšie v studenom vodnom kúpeli) vychladíme. Maslo si dobre prešľaháme a postupne po trošku do neho zašľaháme vychladnutý puding.
- 4. Do plechu si uložíme spodný orechový plát , na ktorý nanesieme vanilkový krém a dáme do chladničky trošku vychladiť. Medzi tým si do 250 ml mlieka dáme práškovú šľahačku, cukor a dobre vyšľaháme. Šľahačku navrstvíme rovnomerne na vanilkový krém, na šľahačku naukladáme narezané štvorce . Celý zákusok necháme dobre vychladiť, a pred podávaním narežeme mokrým ostrým nožom, ktorý po každom reze utierame a nakoniec vrch posypemem práškovým cukrom
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
-
Prívarok z čiernej šošovice...
-
Jahodovo-malinova fit zmrzlina
-
Hermelínový šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Tatiana komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Iva Vargová komentoval Divina na víne s brusnicami
- Magdaléna komentoval Divina na víne s brusnicami
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.