Piškotová roláda s tvarohovým krémom a marcipánom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 roláda
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 7 ks vajcia
- 140 g práškový cukor
- 2 KL vanilkový cukor
- 140 g polohrubá múka
- 1 KL prášok do pečiva
- .
- Na tvarohový krém:
- 50 g kandizovaná citrónová kôra
- 2 PL rum
- 150 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 KL vanilkový cukor
- 300 g nízkotučný tvaroh
- .
- Na ozdobenie: 100 g marcipánu, potravinárske farby
Postup
- 1. Do vyšľahaných bielkov zašľaháme práškový a vanilínový cukor a žĺtky. Vmiešame múku s kypriacim práškom. Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 7 min. na 200 °C.
- 2. Krém: Citrónovú kôru pokrájame, zalejeme rumom a necháme hodinu stáť. Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme. Vmiešame tvaroh a 3 lyžice krému odložíme. Do zvyšného vmiešame pripravenú kôru.
- 3. Upečený plát aj s papierom stočíme. Po vychladnutí rozvinieme, natrieme krém a stočíme. Povrch rolády natrieme odloženým krémom, ozdobíme postrúhaným marcipánom a marcipánovými kvietkami, ktoré sme si urobili z farebného marcipánu a povykrajovali kvietky. Roládu odložíme do chladu.
- 4. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 20+
- Kategória : Cheesecakes, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.