Pohanka s údeným mäsom a zemiakmi
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekáč
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g pohanka - krúpy
- 300 g údené mäso
- 1 kg zemiaky
- 4-6 ks strúčik cesnak
- 1 ks veľká cibuľa
- 1 KL majorán
- soľ
- čierne korenie mleté
- olej
- masť na vymastenie pekáča
Postup
- 1. Pohánku si uvaríme podľa návodu na sáčku, a nemusíme veľmi ochucovať. Zemiaky si uvaríme na kocky a jemne popučíme. Údené mäso si nakrájame na kúsky. V prípade, že máme v sieťke na varenie obvaríme napr. v polievke .
- 2. Na panvici si na oleji opražíme cibuľu do hneda, pridáme pokrájané mäso opražíme, a nakoniec pridáme pretlačený cesnak a majoránku.
- 3. Do väčšej misy si preložíme popučené zemiaky, pridáme uvarenú pohánku, zmes z panvice, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
- 4. Celú zmes dáme na pekáč vymastený masťou a pri teplote 180 stupňov pečieme tak 35-45 minút.
- 5. TIP na prípravu pohánky: Pohánku prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou tak 1 cm nad povrch. Pridáme 5 guličiek nového korenia, soľ a zakryté privedieme do varu, potom stiahnemena pomalo a varíme kým nevsiakne všetka tekutina. stiahneme z plameňa pridáme kúsok masla a necháme prikrytú dojsť.
- 6. Môžeme podávať s kyslou kapustou, alebo uhorkou.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - bravčové, Bezmäsité, Zeleninové
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.