Pražská hovädzia roláda
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 roláda
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g hovädzie mäso v kuse vhodné na roládu (napr. zadné, sviečková, falošná svičková)
- 8 ks vajce
- 200 g šunka
- 200 g hrášok zelený mrazený
- 150 g sterilizovaná kapia
- 200 g slanina plátky
- 800 ml vývar, alebo hov. bujón
- 4 PL hrubá múka
- 4PL hladká múka
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
Postup
- 1. Na panvici s malým množstvom oleja si opražíme na malé štvorčeky nakrájanú šunku, pridáme mrazený hrášok, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a spravíme polomäkú praženicu. Zmes necháme vychladnúť.
- 2. Medzi tým si umyjeme a osušíme mäso. Mäso si ponarezujeme a medzi potravinovou fóliou (vďaka ktorej sa mäso nepotrhá a neprská šťava) si ho rozklepeme na tenký, čo najväčší plát. Mäso si osolíme a okoreníme.
- 3. Do vychladnutej vaječnej zmesi pridáme hrubú múku, dobre premiešame a rozotrieme na plát mäsa. Vaječnú zmes posypeme na malé kusky nakrájanou kapiou a roládu stočíme tak, aby sme ju pri podávaní krájali naprieč vlákien.
- 4. Roládu upevníme ihlami, alebo niťou, uložíme ju do pekáča, prikryjeme (obložíme) plátkami slaniny a podlejeme vývarom. Prikryjeme vekom, alebo alobalom a dáme piecť na 150 stupňov cca 2 hodiny pomaly, aby sa nám mäso nevysušilo.
- 5. Upečenú roládu vyberieme z pekáča, výpek zlejeme do kastróla, zaprášime hladkou múkou podľa potreby, dochutíme, ak je silný pridáme vodu a nakoniec ho precedíme.
- 6. Roládu ostrým nožom nakrájame na plátky a podávame s omáčkou a napr. so zemiakovou kašou.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.