Prívarok z čiernej šošovice Beluga s mrkvou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 kastról
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g čierna šošovica Beluga
- 1 ks malá cibuľa
- 4 ks strúčik cesnaku
- 1 ks stredná mrkva
- 100 -150 ml smotana na varenie
- 1 PL hladká múka
- soľ
- čierne korenie
- bobkový list
- rastlinny olej
- .
- vajíčka na volské oko
Postup
- 1. Šošovicu si premyjeme a v studenej vode necháme namočenú minimálne 3 hodiny, ale aj celú noc.
- 2. Namočenú šošovicu aj s vodou v ktorej bola namočená dáme do kastróla, pridáme 3-4 bobkové listy a uvaríme do mäkka tak cca 30-40 minút.
- 3. Uvarenú šošovicu scedíme, ale vývar si odložíme na zriedenie prívarku.
- 4. Cibuľu a cesnak si nasekáme na drobno, dáme do kastróla na malé množstvo oleja a jemne opražíme. Pridáme na tenké malé kúsky narezanú mrkvu, osolíme, okoreníme.
- 5. Pridáme scedenú šošovicu, podlejeme troškou vývaru a dusíme tak 10-15 minút.
- 6. V 100 ml smotany, rozmiešame 1 PL hladkej múky a prívarok zahustíme a zjemníme a podľa potreby doladíme hustotu vývarom. Chvíľku za stáleho miešania prevaríme a poprípade dochutíme.
- 7. Prívarok podávame s volským okom a chlebíkom.
- 8. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.