Tento recept na fotke je polovičná dávka z klasických punčových rezov, ktorá je napísaná na konci každého riadku a je upečený na malom plechu. V recepte úmyselne nechávam aj originál dávku na veľký plech, aby ste mali na výber. Nech sa páči a dobrú chuť !!!
Punčové rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Svetlá piškóta:
- 7 PL polohrubá múka / 3,5
- 8 PL kryštálový cukor / 4
- 8 PL voda / 4
- 8 ks vajcia / 4
- 1 bal. prášok do pečiva / 1/2
- .
- Trojfarebné cesto - 1 hrnček = 250 ml
- 2 hrnčeky práškový cukor / 1
- 2 hrnčeky polohrubá múka / 1
- 400 g pikantný džem (cca) / 200
- 250 g maslo alebo Hera / 125
- 500 ml ovocný sirup, najlepšie malinový / 250
- 100 ml rum / 50
- 2 PL kakao (zarovnané) / 1
- 1/2 bal. prášok do pečiva / 1/4
- 7 ks vajcia / 4
- červené potravinárske farbivo
- punčová aróma
- .
- papier na pečenie
- 3 bal. punčová poleva (polotovar Dr. Oetker) alebo obľúbená / 2
- .
Postup
- 1. Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, vodu, žĺtky , nakoniec zmes rozdelíme na polovice a pripravenú múku s kypr. práškom prisypeme až tesne pred pečením. Z hmoty upečieme dva pláty na plechu vyloženým mastným papierom. Pečieme pri cca 180 °C.
- 2. Farebné cesto: žĺtky vymiešame s cukrom a maslom do penista, pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zmes rozdelíma na tri časti: žltú, hnedú (pridáme kakao) a červenú (pridáme potravinárske farbivo). Na plech vyložený mastným papierom lyžicou kladieme striedavo z každej farby cesta a nakoniec to zarovnáme a dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 °C.
- 3. Biely piškótový plát natrieme polovicou džemu, položíme na neho farebné cesto husto ho popicháme vidličkou a polejeme sirupom zmiešaným s rumom a arómou. Je potrebné použiť celý obsah tekutiny, ale treba dávať pozor, aby vám šťava nestekala po bokoch, lebo vám nasiakne spodná piškóta (ja to robím injekčnou striekačkou až do hĺbky). Natrieme druhou polovicou džemu, prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou. Polevu necháme dobre stuhnúť a zaschnúť a krájame mokrým, dlhým zúbkovaným nožom.
- Počet porcií : 20
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.