Rebarborový jemný koláčik
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech 25x35
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 120 ml olej
- 380 ml smotanový jogut
- 350 g polohrubá múka
- 1 bal prášok do pečiva
- 1 bal vanilkový cukor
- .
- 2 PL maslo
- 4 PL práškový cukor
- 5 PL hrubá múka
- .
- 5 ks rebarbora
- 3 PL cukor
Postup
- 1. Plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
- 2. Rebarboru si umyjeme, očistíme a narežeme na tenké plátky. Dáme ju do misky, posypeme cukrom a necháme "zvädnúť" a trošku zmäknúť . Najlepšie je to spraviť pár hodín dopredu, ale keď nestíhame tak aspoň pol hodinku to takto necháme postáť.
- 3. Rúru si dáme zohriať na 160 stupňov. Z múky, masla a cukru si spravíme drobenku.
- 4. Celé vajíčka si dáme do misy a do peny vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
- 5. Postupne zašľaháme olej a jogurt a nakoniec na malej rýchlosti si zamiešame múku do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva.
- 6. Cesto vylejeme na pripravený plech , navrch naukladáme odkvapkanú špargľu , posypeme ju pripravenou drobenkou a dáme piecť na 30 minút pri 160 stupňoch (čas záleží podľa vašej rúry). Koláčik skontrolujeme špilkou.
- 7. Upečený koláčik necháme dobre vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, narežeme a podávame.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.