
Šošovicový prívarok
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g šošovica
- 4-6 strúčikov cesnak
- 1 bojón Masox, alebo vývar
- 3 ks bobkový list
- čierne korenie mleté
- soľ
- ocot
- hladká múka
- olej
- červená paprika mletá
- .
Postup
- 1. Prebratú šošovicu umyjeme a deň vopred namočíme do studenej vody. Na druhý deň ak je potrebné dolejeme vodu tak aby nám zakrývala šošovicu, pridáme bobkový list, bujón, pretlačený cesnak, čierne korenie mleté, trošku soli a varíme cca 30 min, alebo až kým nám šošovica nezmäkne.
- 2. Z múky a oleja si spravíme červenú zápražku /pomocou trošky červenej papriky/, zalejeme studenou vodou, metličkou rozmiešame, vlejeme do šošovice a povaríme.
- 3. Na záver prídáme, mlieko , ktorým prívarok bud rozriedime, alebo pomocou múky zahustíme a samozrejme ešte prevaríme.
- 4. Na úplny koniec dochutíme octom. Podávame s chlebom, špekačkou, alebo vajíčkom na rôzne spôsoby.
- 5. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Mini tortičky z japonskej...
-
Lístkové koláčiky s ovocím...
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)







Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.