Špaldove medovníčky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 krabica
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 600 g hladká celozrnná špaldová múka
- 300g trstinového nerafinovaného cukru - pomletého
- 100 g med
- 5 ks vajce
- 1/2 KL sóda bikarbóna
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1 PL mletá škorica
- 1 PL perníkové korenie
- vlašské orechy, alebo mandle na ozdobenie
- papier na pečenie
- vajíčko na potretie
Postup
- 1. Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré je veľmi mäkké až rozlievajúce sa. Zabalíme ho do fólie a necháme 24 hodín v chladničke odležať, aby sa spojili všetky chute.
- 2. Na druhý deň si cesto vyberieme a rozdelíme na štyri časti. Cesto je veľmi lepivé, tak si ho môžeme vaľkať medzi dvoma mastnými papiermi, ktoré natrieme slnešnicovým olejom, alebo na doske, ale dávame pozor na posyp, aby sme nepridali do cesta veľa múky. Mohlo by nám stvrdnúť.
- 3. Cesto si vaľkáme na rúbku cca 3-4 mm, vykrojíme jednoduché tvary, ukladáme na plech s mastným papierom a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- 4. Do stredu na ozdobu dáme mandľu, alebo orech. Je vhodné cesto vykarajovať formičkami s ostrejšími tvarmi, pretože perníky narastú a trošku sa rozlejú.
- 5. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov do hneda. Uchovávame v sáčku s rozkrojeným jabĺčkom v plechovej krabici.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Kategória : - fit, - zdravšie Vianoce, Diétne recepty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.