Špenátové slimáky s ricottou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 20 slimákov
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 1 PL soľ
- 250 ml mlieko
- 10 g sušené droždie
- 1 KL cukor
- 2 ks vajce
- 2 PL olivový olej
- .
- 250 g ricotta
- 1 ks vajce
- 2-3 ks strúčik cesnaku
- 1 KL soľ
- 1/2 KL oregano sušené
- čierne korenie mleté
- .
- 125 g čerstvý špenát (alebo podľa chuti)
Postup
- 1. Pripravíme si veľký plech s papierom na pečenie.
- 2. V cca 50 ml si rozmiešame droždie, 1 KL cukru, 1 KL múky, zamiešame a necháme 15 minút podkysnúť, alebo kým sa nespravia bublinky. Vo mise si zmiešame múku so soľou. Vo zvyšnom mlieku rozšľaháme vajíčka.
- 3. Keď nám kvások podkysne vlejeme ho do jamky, ktorú si urobíme v strede múky, pridáme mlieko s vajíčkom, olej a pomocou robota, alebo mixéra vymiešame hladké, trošku lepivé cesto.
- 4. Cesto po vymiešaní prikryjeme najlepšie potravinovou fóliou a necháme 1,5 hodiny vykysnúť.
- 5. Kým nám cesto kysne vymiešame si ricottovú pomazánku a odložíme na bok, ale nedávame do chladničky.
- 6. Špenát si nasekáme na drobno.
- 7. Z vykysnutého cesta si na pomúčenej doske vyvaľkáme obdĺžnik hrubý cca 1 cm, celý až po okraje natrieme ricottou a posypeme nasekaným špenátom. roládu z dlhšieho konca zrolujeme a niťou si "nakrájame" slimáky široké 3-5 cm a na ležato ich ukladáme na plech ďalej od seba.
- 8. Slimáky necháme ešte minimálne 30 minút podkysnúť , potom ich natrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 20-25 minút.
- 9. Po upečení necháme dobre vychladnúť a podávame ako prílohu k polievke, grilovačke, vínku, pivu , alebo len tak k čajíku.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bezmäsité, Chlebíky, pečivo, Grilovačka, Kysnuté slané, Prílohy, Slané pečivo, Studené, teplé chuťovky, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Obed, Raňajky, Syr, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.