Špenátovo – cesnakový veniec
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- 250 ml mlieko
- 100 ml olej
- 30 g droždie (alebo 10 g sušené)
- 2 KL soľ
- 2 KL cukor kryštál
- .
- 125 g čerstvý špenát
- 4-5 ks strúčik cesnaku
- 1/2 KL soľ (taká menšia)
- 2 PL olivový olej
- 40 g parmezán (nemusí byť)
Postup
- 1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, ručne v robote, alebo v pekárni. necháme dobre nakysnúť, tak 1,5 -2 hodiny. Cesto je krásne hladké a nelepivé.
- 2. Kým nám cesto kysne, pripravíme si plech s papierom na pečenie. Suroviny na pesto (okrem syra) napr. tyčovým, alebo iným mixérom rozmixujeme a odložíme na bok.
- 3. Z vykysnutého cesta si na doske rozvaľkáme tenký cca 4 mm obdĺžnik a celé ho natrieme špenátovým pestom. Na pesto môžeme , ale nemusíme ( je to výborné aj bez syra) posypať strúhaný parmezán.
- 4. Z dlhšej strany si roládu zrolujeme, ale nezaťahujeme veľmi, aby nám nevytláčalo pesto. Roládu si potom rozrežeme pozdĺžne (ale na začiatku si necháme spojenú-neprerežeme). Vzniknú nám dve dlhé polovice a otvoria sa nám "lupene". Teraz sa snažíme tieto dve polky navzájom okolo seba obvíjať tak aby tie lupene boli na vrchu.
- 5. Trošku je to mazľavé ale nevadí, bude to pekné a výýýborné. Na konci roládu stočíme do venčeka tak aby v strede bola diera (ináč by sa zle prepiekol) a koniec prepletieme cez ten neprerezaný, aby to trošku držalo pokope. Opatrne venček preložíme na plech s papierom a ešte "dotvarujeme". Necháme ešte cca 30 min. podkysnúť.
- 6. Pečieme v rúre vyhriatej na 170-180 stupňov minimálne 30 minút ale záleží to aj od vašej rúry. Po upečení necháme dobre vychladnúť a podávame len tak k čaju, vínku pivu, alebo slávnostnej mise.
- 7. Dobrú chuť !!!, al
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Grilovačka, Kysnuté slané, Pizza, Slané pečivo, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Pizza, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.