Šťavnatý cuketový perník
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 klasický plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (6 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g polohrubá múka
- 100 g kryštálový cukor
- 2 PL kakao
- 1 PL škorica
- 1 bal. kypriaci prášok do perníka
- 100 g nasekanej čokolády
- 50 g nasekané vlašské orechy
- 3 ks vajce
- 250 ml mlieko
- 130 ml olej
- 400 g cuketa najemno nastrúhaná aj so šťavou
- .
- pikantný džem na potretie napr. malinový alebo ríbezľový
- .
- 200 ml smotana na šľahanie
- 200 g čokoláda na varenie
Postup
- 1. Plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
- 2. Cuketu si očistíme, lyžicou vyberieme stred a nastrúhame na "mrkvovom" strúhadle. Rúru si zapneme na 170 stupňov.
- 3. Zmiešame si všetky suché prísady.
- 4. Vajcia, mlieko, olej a nastrúhanú cuketu si zmiešame metličkou, pridáme suché prísady dobre premiešame a vylejeme na plech.
- 5. Pečieme cca 30 minút na 170 stupňov.
- 6. Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
- 7. Poleva: Smotanu privedieme do varu, ale nevaríme a rozpustíme v nej nalámanú čokoládu. Vymiešame do hladka a polejeme koláč. Necháme stuhnúť a režeme mokrým nožom.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Bábovky, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
6 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.