
Sterilizovaný zeler
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (3 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Čerstvý koreňový zeler
- Nálev:
- 1000 ml voda
- 250 ml 8% ocot
- 25 g soľ
- 50 g cukor
- .
- Korenie na zavárací pohár s obsahom cca 700 ml :
- 1/2 KL horčičné semienko
- 6 ks guličky nové korenie
- 6 ks guličky čierne korenie celé
- 1 PL olej
- 2-3 plátky cibuľa
- .
- Na obvarenie zeleru:
- 1000 ml voda
- 1 KL kyselina citrónová
Postup
- 1. Zeler dobre umyjeme, očistíme, pokrájame na plátky s hrúbkou 2-3 mm a vložíme do vody s kyselinou citrónovou.
- 2. Potom ho 2-3 minúty predvaríme v okyslenej vode, scedíme a vychladíme v studenej vode.
- 3. Do každého pohára (0,72 l) dáme 1 PL oleja, korenie a 2-3 plátky cibule.
- 4. Poháre naplníme pripraveným zelerom, zalejeme nálevom uzatvoríme a sterilizujeme 10-15 minút pri teplote 85 °C.
- 5. Fľaše môžeme nechať vychladiť vo vode v hrnci, alebo otočíme na utierku hore dnom.
- 6. Tento zeler je veľmi dobrá chuťovka na jednohubky, k pohosteniu, alebo aj ku grilovačke.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Zaváranie, pochutiny, Zeleninové
Najnovšie recepty
-
Hermelínový šalát
-
Syrniky (tvarohové lievance)
-
Rebarborový jemný koláčik
-
Ovocná torta so šľahačkou
-
Orechové rezy bez múky...
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Radka komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Radka komentoval Bravčové karé na spôsob roštenky
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Turon komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(3 / 5)
No comments yet.