Strúhaný tvarohový koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 stredný plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g polohrubá múka
- 200 g maslo alebo Hera
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1,5 PL kakao prášok
- 1,5 PL práškový cukor
- 4 PL mlieko
- .
- 1000g tvaroh (najlepšie mäkký hrudkovitý)
- 4 ks vajce
- 300 g práškový cukor
- 1 PL kukuričný škrob (maizena, Zlatý klas)
- 1 bal. vanilkový cukor
- .
- práškový cukor na posyp (nemusí byť)
Postup
- 1. Na doske zmiešame múku s kakaom, cukrom a práškom do pečiva. Pridáme zmäknute maslo a mlieko a vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na pol hodinu do mrazničky.
- 2. Medzi tým si vymiešame tuhý sneh z bielkov na plnku . Metličky nemusíme umývať a vymiešame si tvaroh s cukrom, žĺtkami a maizenou. Nakoniec do plnky opatrne zamiešame sneh z bielkov.
- 3. Plech si dobre vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
- 4. Polovicu cesta rovnomerne nastrúhame na strúhadle "na jablká"na vymastený plech, potom opatrne navrstvíme tvarohvú plnku a na vrch taktiež rovnomerne nastrúhame druhú polovicu cesta.
- 5. Koláč pečieme 45-50 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Necháme dobre vychladnuť a porežeme zúbkovaným nožom.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Cheesecakes, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.