Švédsky mandľový koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- tortová forma cca 24-26 cm
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.7 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 6 ks žĺtko
- 150 ml šľahačková smotana 33%
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g maslo
- .
- 6 ks bielko
- 100 g práškový cukor
- 220 g mleté mandle
- .
- 60 g mandľové lupienky
- .
- práškový cukor na posyp
Postup
- 1. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Do malého kastróla dáme šľahačkovú smotanu, kryštálový cukor a žĺtka, metličkou dobre premiešame a na miernom plameni privedieme do varu. Za stáleho miešania (cca 5 minút) uvaríme kašu, ktorú po vypnutí prikryjeme potravinovou fóliu a necháme vychladnúť.
- 2. Bielka si ušľaháme do peny, potom pridáme práškový cukor a došľaháme na tuhý sneh. Ručne vareškou zľahka primiešame pomleté nelúpané mandle a cesto navrstvíme do nevymastenej tortovej formy s priemerom cca 24 -26 cm.
- 3. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov cca 25 minút. Cesto necháme dobre vychladnúť. Mandľové lupienky si opražíme na suchej panvici do zlatista.
- 4. Maslo vymiešame do peny a po lyžiciach pomaly (aby sa nám nezrazilo) zamiešavame žĺtkovú kašu a nakoniec vymiešame na jemný krém, ktorý navrstvíme na vychladnutý korpus. Na krém nasypeme opražené mandľové lupienky a dáme dobre stuhnúť. Nakoniec koláč posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 8+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.7 / 5)
No comments yet.