Taliansky jablkový veniec (Ciambella di mele )
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 kelímok 250 ml jogurt biely smotanový
- 3 kelímky hladká múka
- 1 1/2 kelímku práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1 kelímok olej
- 3 ks vajcia "L"
- 1 bal. kypriaci prášok
- 4 ks väčšie jablko
- 1 PL citrónová šťava
Postup
- 1. Okrúhlu formu s dierou a priemerom 25 cm si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Ak nemáte s dierou použite klasickú tortovú, ja som použila tortovú s vymeniteľným dielom na bábovku.
- 2. Tri jablká si olúpeme, zbavíme jaderníka a narežeme na malé kocky. Jedno jablko si necháme na ozdobu a narežeme si ho navrch podľa fantázie.
- 3. Jogurt si dobre vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej - prešľaháme, pridáme celé vajíčka , citrónovú šťavu- prešľaháme a nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a celé vyšľaháme do hladka.
- 4. Do hotového cesta už rukou zamiešame nakrájané jablká , cesto vylejeme do formy ozdobíme jablkami, dostatočne posypeme práškovým cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 -180 stupňov na cca 50 min.
- 5. Koláč necháme dobre vychladnúť, vyberieme z formy pocukrujeme a podávame.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : Bábovky, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.