Taliansky sekaný zapekaný rezeň
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 malý pekáč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g mleté mäso (najlepšie hovädzie+bravčové)
- 1 ks cibuľa
- malá hrsť petržlenová vňať čerstvá
- malá hrsť bazalka čerstvá
- 3 PL tvaroh
- 1 ks vajce
- 2 PL maslo na opekanie + 2 PL olej aby sa maslo neprepálilo
- soľ
- citrónová kôra na ozdobu
- .
- 250 g mozzarelly alebo plátkov obľúbeného syra
- .
- 300-500 g paradajky
Postup
- 1. Cibuľu si pomelieme s mäsom, alebo narežeme na jemno. Petržlenovú vňať a bazalku si umyjeme a tiež posekáme.
- 2. Mleté mäso, cibuľu, petržlen, polovičné množstvo bazalky, tvaroh a vajíčko dôkladne premiešame a dochutíme soľou a korením.
- 3. Z pripravenej hmoty sformujeme rezne, ktoré dohneda opečieme na masle s olejom.
- 4. Medzi tým si umyjeme paradajky a nakrájame ich na plátky hrubé cca 0,5 cm.
- 5. Potom si vymastíme pekáčik a striedavo do neho ukladáme rezne paradajky a plátky syra tak aby sa čiastočne prekrývali. Najkrajšie to vyzerá, keď z nich vytvoríme rady.
- 6. Poprekladané rezne zalejeme nakoniec výpekom z panvice a zapekáme pri 180 stupňoch cca 20 minút.
- 7. Pred servírovaním ešte túto taliansku špecialitu posypeme zvyšnou bazalkou a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - bravčové, - hovädzie, - hydina, - mleté, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.