“Tiramisu” bábovka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 bábovka
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 4 ks vajce M
- 150 g práškový cukor
- 60 ml olej
- 100 ml mlieko
- 300 g polohrubá múka
- 2 PL instantná káva prášok
- 1 PL kakao
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- 500 g mäkký jemný tvaroh
- 4 PL práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 100 ml mlieko alebo sladká smotana
- .
- maslo a hrubá múka na vymastenie formy
Postup
- 1. Bábovkovú formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou.
- 2. Tvaroh si mixérom dobre vymiešame s ostatnými ingredienciami.
- 3. Celé vajcia si do peny vymiešame s práškovým cukrom. Postupne prilievame olej, mlieko. Nakoniec si ručne opatrne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a kávou.
- 4. Do formy nalejeme tretinu cesta, potom polovicu tvarohovej zmesi, cesto, tvaroh a nakoniec, poslednú časť cesta.
- 5. Bábovku pečieme prvých 10 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov, potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ešte cca 40 minút, záleží to však na vašej rúre.
- 6. Po upečení, necháme vychladnúť (tvaroh sa bude zdať trošku riedky) a až potom vyklopíme z formy. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bábovky, Cheesecakes, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.