Tvarohové rezy s bielou a tmavou čokoládou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- plech cca 30 x 40 cm
- Cesto:
- 5 ks vajce
- 140 g jemný kryštálový cukor
- 70 g polohrubá múka
- 20 g kakao
- 3/4 KL prášok do pečiva
- štipka soli
- .
- Tvarohová masa:
- 2 x 500 g jemného tvarohu
- 2 x 500 ml šľahačková smotana
- 200 g tmavá čokoláda
- 35 g želatína (20 g do tamvej plnky +15g do bielej plnky)
- 200 g biela čokoláda + 1 PL voda
- kakao na posyp
Postup
- 1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. pridáme cukor a dobre vyšľaháme Pridáme žĺtka a na najmenších obrátkach ich zašľaháme. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Kakao doporučujem preosiať tiež. Zamiešame už iba ručne. Jemne, ale dôkladne.
- 2. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15 minút.
- 3. Nad parou si za stáleho miešania rozpustíme najprv tmavú čokoládu. Dávame pozor, aby sa misa nedotýkala vody, čokoláda sa môže zraziť. Rozpustenú čokoládu odložíme na chvíľu bokom.
- 4. Do 20 g želatíny pridáme 2PL vody a necháme ju napučať.
- 5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Tvaroh rozmiešame a pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Celú masu rozdelíme na 2 polovice, príp. ak máme obavy, že si hmotu nerozdelíme presne na polovicu, tak si urobíme základ (tvarohovo-šľahačkový) pre tmavú aj pre svetlú plnku zvlášť.
- 6. Napučanú želatínu zahrejeme na veľmi miernom ohni za stáleho miešania. Do jednej polovice šľahačkovo-tvarohovej zmesi pridáme ochladenú, ale ešte stále tekutú tmavú čokoládu. Dobre premiešame.
- 7. Z tejto šľahačkovo-tvarohovo-čokoládovej masy pridáme do želatíny 2 - 3 PL a dobre rozmiešame v želatíne. Potom pridáme do zvyšku masy a dobre prešľaháme, aby sa želatína dostala do celej hmoty.
- 8. Natrieme na piškótu (z vychladnutej piškóty sme odstránili papier na pečenie) a odložíme zachladiť do chladničky (doporučujem na 15 minút do mrazničky).
- 9. Nad parou za stáleho miešania rozpustíme bielu čokoládu s 1 PL vody a postupujeme rovnako ako pri tmavej čokoláde iba s menším množstvom želatíny.
- 10. Svetlu šľahačkovo-tvarohovo-čokoládovo-želatínovú masu natrieme na tmavú plnku a odložíme minimálne na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním jemne poprášime kakaom.
- 11. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.