Vaječná tlačenka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 1 väčšia hranatá forma
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1/2 kocka masox
- 7 ks vajce uvarené na tvrdo
- 250 ml majolenka
- 1 bal. želatina na vaječnú tlačenku
- 150 ml voda
- 1 ks zeleninová zmes Moravanka
- 200 g jemná saláma v celku
- 1 PL horčica
- 1/2 KL vegeta
- štipka čierne korenie mleté
Postup
- 1. Zeleninovú zmes Moravanku si scedíme do malého kastróla, pridáme 1/2 kocky Masoxu, 150 ml vody, vegetu a prevaríme, kým sa Masox nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 2. Do misy si medzi tým na drobno narežeme zeleninu z Moravanky, jemnú salámu a vajcia na malé kocky. Pridáme majolenku, čierne korenie mleté, horčicu a dobre premiešame.
- 3. Keď nám nálev vychladne na cca izbovú teplotu, pridáme do neho želatínu, zamiešame a necháme ju 10 minút nabobtnať. Potom nálev zohrejeme až kým sa želatína nerozpustí (pozor, nesmie sa variť ! ).
- 4. Takto teplý nálev hneď vylejeme do zmesi, dobre zamiešame a tlačenku nalejeme do formy vyloženej potravinovou fóliou. Tlačenku necháme dobre stuhnúť v chladničke pár hodín.
- 5. Zmes môžeme naliať aj do rôznych silikónových foriem, z nich sa vyklopí bez poškodenia.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Studené, teplé chuťovky, Veľkonočné dobroty, Zeleninové
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.