
Veľkonočný mazanec
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 2 bochníky
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 600 g polohrubá múka
- 125 g kryštálový cukor
- 5 g soľ
- 1 bal. vanilkový cukor
- kôra z jedného citrónu
- 10 g sušené droždie (na 1 kg múky)
- 125 g maslo
- 2 ks žĺtky
- 200 ml mlieko
- hrsť hrozienka namočené v rume
- hrsť nasekaných olúpaných mandlí
- kandizovaná pomarančová kôra /nemusí byť/
- .
- vajíčko za potretie
- mandľové lupienky na posypanie
- .
Postup
- 1. Hrozienka si namočíme do rumu, mandle si nasekáme a nastrúhame si citrónovú kôru. Do misky si preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, vanilkový cukor, droždie, nastrúhanú kôru, rozpustené vychladnuté maslo, vlažné mlieko, žĺtky, mandle a hrozienka namočené tak v cca 50 ml rumu.
- 2. Vypracujeme hladké tuhšie cesto , ktoré sa nesmie lepiť a necháme minimálne hodinu kysnúť.
- 3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2 bochníky , ktoré prehnetieme ,vyformujeme na plech a necháme ešte min. 30 min. podkysnúť.
- 4. Nakoniec ich narežeme do kríža pomastíme rozšľaháným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.
- 5. Dáme piecť do rúry vyhriatej tak na 150 - 160 stupňov.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Kysnuté sladké, Veľkonočné dobroty
Hodnotenie receptu

2 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
4 Responses to Veľkonočný mazanec
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
-
Kuracie mäso zapekané s...
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Cesto vôbec nevykyslo …ťažké a tuhé
Tak to mi je ľúto, ale fotka aj mazanec je môj vyskúšaný a odfotený a vždy bol dobrý . Možno droždie, savosť múky, proste niečo sa mohlo pokaziť, škoda.
Pridavam sa ceto nevykyslo tuhe tažke
Musí to byť múkou, piekla som ho niekoľkokrát, a je mi to veľmi ľúto, ale vyskúšam ho znova, lebo ma trápia reakcie a nechápem prečo je to tak.