Výborná huspenina
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 8 ks bravčové nožičky
- 1 ks bravčové koleno zadné
- 500 - 1000 g bravčové plece
- 200-300 g bravčové kože /nemusia byť/
- 2 ks hlavičky pretlačený cesnak
- 1 PL čierne korenie mleté
- 1 PL červená paprika mletá
- cca 15 ks guličky nové korenie
- cca 20 ks guličky čierne korenie celé
- 4 ks kocky bujón Masox
- 3 PL soli
- 2 PL majorán
- 5 litrov voda
Postup
- 1. Nožičky, koleno a mäso si umyjeme, nožičky a koleno očistíme, dáme do veľkého hrnca a zalejeme 5 litrami studenej vody tak aby bolo všetko ponorené.
- 2. Dáme variť jemným varom a pridáme ostatné prísady. okrem bravčového pliecka, ktoré pridáme asi 1,5 hodiny pred ukončením varu.
- 3. Celú huspeninu varíme naozaj pomalým bublavým varom / aby bola pekná číra / min. 6 hodín.
- 4. Všetky tuhé časti si vyberieme, očistíme si z nich chudé mäsko, ktoré rozdelíme do tanierov, alebo misiek a cez sitko zalejeme vývarom.
- 5. Huspeninu je vhodné variť od jesene do jari pretože kôli pomalému stuhnutiu je potrebné ju dať najprv do studenej miestnosti / špajzu, balkón a pod./a až potom ju nechať dotuhnúť v chladničke.
- 6. Narežeme si ju v tanieri na kocky, obložíme narezanou cibuľou a pokvapkáme octom a podávame s chlebom.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : - bravčové, Mäso, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.