Výborný boršč s mäsom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (3 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g hovädzie predné
- 300 g bravčové plece
- 300 g údené mäso
- 2 ks červená repa stredná
- 2 ks väčšia mrkva
- 1 väčší petržlen
- 100 g zeler
- 100 g kaleráb
- 1/2 menšia hlávka biela kapusta
- 1ks cibuľa
- 4 ks stredný zemiak
- 1 malá plechovka paradajkový pretlak
- 4 ks bobkový list
- 5 guličiek nové korenie
- čierne korenie mleté
- 6 ks klinčeky
- zelená petržlenová vňať
- čerstvý kôpor
- ocot
- cukor
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvý kôpor
- kyslá pochúľková smotana
Postup
- 1. Celé kusy mäsa dáme do hrnca do studenej vody, a kto chce môže si pridať aj masox, alebo kosti, pretože základ dobrého boršču je silný mäsový vývar. Mäso si uvaríme do mäkka (ja to varím v kuchte 30 min.), vyberieme z vývaru, narežeme na kúsky a odložíme.
- 2. Súčasne ako sa nám varí mäso si v druhom hrnci uvaríme celú cviklu do mäkka.
- 3. Do vývaru z ktorého sme vybrali mäso vložíme variť narezané zemiaky.
- 4. Kým sa nám varia zemiaky, dáme si do hlbšej panvice, alebo kastrólu opražiť cibuľu do sklovita.
- 5. Na opraženú cibuľu dáme bobkový list, nové korenie a klinčeky, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a opražíme. Keď začne zelenina voňať pridáme narezanú kapustu, ktorú posolíme aby pustila šťavu a rýchlejšie zmäkla. Môžeme to počas dusenia podliať vývarom.
- 6. Po zmäknutí kapusty pridáme na kocky nakrájanú cviklu, zmes okoreníme, osolíme, zalejeme pretlakom, prevaríme a pridáme do vývaru k uvareným zemiakom.
- 7. Nakoniec vložíme nakrájané mäso, prevaríme a dochutíme, cukrom a octom.
- 8. Úplne nakoniec dáme do hotovej polievky čerstvú nasekanú petržlenovú vňať a kôpor.
- 9. Boršč podávame s kôpkou kyslej smotany v tanieri.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : - bravčové, - hovädzie, Mäso, Polievky
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(3 / 5)
No comments yet.