
Wifonkový výborný šalát
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 1 miska
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 2 ks Wifon instantná polievka
- 1 ks majolenka 410ml (alebo menšia plus jogurt)
- 150 g šunková saláma
- 1/2 ks šalátová uhorka
- 3 ks paradajka
- 1 konzerva kukurica (340g)
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks paprika kapia
Postup
- 1. Do misky si dáme popučené rezance z vifonky a vysypeme suché a vytlačíme tekuté sáčky. Príchuť polievky je na vás, no v konečnom dôsledku je šalát chutný, ale chuť konkrétnej polievky tam nie je úplne cítiť (aspoň podľa mňa).
- 2. K rezancom pridáme (polovicu kukurice) , zeleninu nakrájanú na jemno a na rezančeky nakrájanú šunkovú salámu. Výber zeleniny je na vás, vhodné sú aj sterilizované šampiňóny. Všetko odporúčam rezať na jemné kúsky v pomere k rezancom je to chutnejšie.
- 3. Pridáme polovicu majolenky, zamiešame a podľa hustoty si pridáme zvyšnú kukuricu a majolenku. V niektorých receptoch je možná zámena aj za tatársku omáčku, ale mám dojem, že tá svojou chuťou ruší chuť vifonky. Preto ak chcete šalát zjemniť, tak by som pridala iba jogurt, alebo kyslú smotanu, ale ako základ použila iba majonézu,
- 4. Šalát odporúčam nechať postáť cez noc a to nielen kvôli rezancom, ale aj aby prešli chute. Podávame vychladený s pečivom, ale aj bez.
- 5. Dobrú chuť.
- Počet porcií : 4
Najnovšie recepty
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
-
Prívarok z čiernej šošovice...
-
Jahodovo-malinova fit zmrzlina
-
Hermelínový šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na leči
- Iva Vargová komentoval Kuracie kúsky na kari s ananásom
- Iva Vargová komentoval Medové “tiramisu” rezy
- Sisi komentoval Medové “tiramisu” rezy
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.