Zapekané šampiňóny plnené syrom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.8 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g veľkých šampiňónov /cca 6 - 8 ks/
- 1 ks malá cibuľa
- 30 g maslo
- 50 g strúhanka
- 100 g feta syr /alebo napr. niva/
- čierne korenie mleté
- čerstvý nasekaný petržlen /nemusí byť/
- 100 nastrúhaný tvrdý syr na posypanie
Postup
- 1. Šampiňóny si očistíme. Hlúbiky vyberieme, a pokiaľ je možné, malou lyžičkou šampiňóny trošku vydlabeme.
- 2. Cibuľku si tyčovým mixérom rozsekáme nadrobno. Taktiež si rozmixujeme aj hlúbiky a vydlabané vnútro.
- 3. Na panvici si opražíme cibuľu, pridáme rozmixovanú hubovú zmes, nasekaný petržlen, korenie, strúhanku a na kocky nakrájaný syr. Premiešame, syr jemne rozpustíme a odstavíme z ohňa.
- 4. Klobúčiky šampiňónov, spodnou časťou namočíme do oleja a poukladáme na plech.
- 5. Zmesou šampiňóny naplníme, posypeme nastrúhaným syrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 30 min.
- 6. Podávame so zemiakmi a šalátom.
- 7. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.8 / 5)
No comments yet.