
Zemiakové šúľance s makom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 350 g v šupe uvarené, pretlačené zemiaky
- 1 vajce
- troška soli
- 150 g hladká múka
- 100 g maslo
- 80 g mletý mak
- 100 g práškový cukor / alebo podľa chuti/
- .
Postup
- 1. V šupe uvarené a očistené zemiaky pretlačíme, pridáme vajce, soľ a múku.
- 2. Zmiesime a vypracujeme hladké cesto z ktorého si tvarujeme tenké šúľky a krájame ich na cca 3-4 cm šúľance, ktoré vyvaríme vo vriacej slanej vode.
- 3. Po uvarení necháme odkvapkať zmiešame s roztopeným maslom a makom, ktorý sme si zmiešali s práškovým cukrom podľa chuti.
- 4. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : Bezmäsité, Sladké jedlá
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Gyros šalát
-
Wifonkový výborný šalát
-
Prívarok z čiernej šošovice...
-
Jahodovo-malinova fit zmrzlina
-
Hermelínový šalát
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Bravčové karé na leči
- Iva Vargová komentoval Kuracie kúsky na kari s ananásom
- Iva Vargová komentoval Medové “tiramisu” rezy
- Sisi komentoval Medové “tiramisu” rezy
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.