Žemľovka s tvarohom a jablkami
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4-6
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 20 ks biely rožok
- 3 ks vajcia do mlieka
- cca 1 l mlieko
- 10 PL cukor
- .
- 750 g tvaroh hrudkovitý
- 3 bal. vanilkový cukor
- 3 PL kryštálový cukor
- 3 ks vajcia
- .
- 4 ks jablko väčšie
- 2 PL kryštálový cukor
- 1 KL škorica
- 150 g maslo / 50g na vymastenie formy -100g na vrch narezať/
Postup
- 1. Väčšiu zapekaciu misu, alebo menší plech si vymastíme maslom.
- 2. Rožky si narežeme na cca 0,5 cm kolieska. V mlieku si rozmiešame vajíčka a cukor.
- 3. Tvaroh si zmiešame s cukrom vanilkovým cukrom a vajíčkami.
- 4. Jablká si ošúpeme a na hrubo nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou. A začneme vrstviť.
- 5. Tretinu množstva nakrájaných rožkov si postupne močíme do sladkého mlieka a necháme napiť tak do polosucha a vyžmýkame s citom. Naukladáme na dno pekáča, na vstvu rožkov navrstvíme vymiešany tvaroh, prikryjeme druhou vrstvou namočených rožkov , prikryjeme jablkami a nakoniec prikryjeme poslednou vrstvou namočených rožkov, ktoré sa snažíme aj pekne na ležato uložiť.
- 6. Na koniec môžeme celý nákyp pokvapkať mliekom ak nám zostalo, ale len s citom, aby to nebolo veľmi mokré a nakoniec poukladáme plátky masla a dáme zapiecť do rúry vyhriatej tak na 160 stupňov cca 35 - 40 min a zapekáme do hneda chrumkava.
- 7. Posypeme práškovým cukrom a podávame na teplo aj na studeno.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bezmäsité, Sladké jedlá
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.