Ak máte chuť na sladké a nechcete mať výčitky, táto torta je to pravé. Príprava je jednoduchá, a najlepšie je ju pripraviť deň vopred. Dobrú chuť !!!
Čokoládovo-gaštanová “mokrá” torta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta priemer 22-25cm
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g gaštanové pyré mrazené
- 150 ml mlieko
- 1 KL vanilková aróma
- 100 g maslo
- 200 g horká čokoláda (aspoň 70%)
- 3 ks vajce "L"
- 50 g hnedý cukor
- 2 PL hladká múka
Postup
- 1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Potom do nej pridáme roztopiť maslo, celé to dobre premiešame a necháme vychladnúť.
- 2. Celé vajíčka mixérom rozmiešame do peny, pridáme vanilkovú arómu, mlieko, romrazené gaštanové pyré, múku a dobre vyšľaháme
- 3. Nakoniec pridáme čokoládu.
- 4. Tortovú formu si vystelieme mastným papierom, aby sme mali kraje torty pekne hnedé a nie od múky.
- 5. Cesto vylejeme do formy, uhladíme a upečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 45 - 60 minút (záleží to od rúry). Keď pichneme špilkou, vo vnútry bude torta ešte trochu vlhká, ale to nevadí, môžete ju vybrať
- 6. Môžeme podávať aj so šľahačkou.
- 7. Dobrú chuť !!!
- 8. TIP: Najlepšie je tortu urobit deň vopred a nechať ju cez noc pri izbovej teplote.
- 9. Inšpirácia: z kuchárskej knihy Pečieme podľa obrázkov 2 od Janice a Anety z Jem iné.
- Počet porcií : 8
- Kategória : - fit, - zdravšie Vianoce, Diétne recepty, Torty, Valentín, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.