Výborná ľahká a osviežujúca torta na letné dni s príchuťou citrónu a mandarínky.
Mandarínkovo-šľahačková torta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 125 g zmäknuté maslo alebo Hera
- 120 g práškový cukor
- 3 vajcia "L"
- 150 g hladká múka
- 1 bal. vanilkový puding
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- .
- Náplň:
- cca 400 g odkvapkané sterilizované mandarínky
- 500 ml kompotová šťava /ak nie je toľko, doplniť vodou/
- 2 bal. tortové želé číre Dr. Oetker
- .
- Krém:
- 250 g mascarpone, alebo syr typu Lučina
- 1 KL citrónová aróma
- šťava z polovice citróna
- 375 ml smotana na šľahanie 33%
- 2-3 PL práškový cukor
- 1 a 1/2 bal. stužovač šľahačky Smeta-fix
- .
- Na ozdobu:
- 125 ml smotany na šľahanie 33%
- 1/2 bal. stužovač šľahačky Smeta-fix
- zbytok rozmrvený korpus
- zbytok kompotové mandarinky
- .
- forma priemer 25-26 cm
Postup
- 1. Tortovú formu si vyložíme mastným papierom.
- 2. Maslo, alebo Heru si vyšľaháme s cukrom , pridáme celé vajcia a všetko dobre vyšľaháme do peny.
- 3. Múku si zmiešame s pudingom a práškom do pečiva a túto zmes preosejeme do vyšľahanej hmoty. Všetko už ručne dôkladne premiešame a pripravené cesto vlejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov teplovzduch a 180 klasická.
- 4. Po upečení stiahneme z korpusu papier a necháme ho vychladnúť.
- 5. Z korpusu si odrežeme vrchnú tenšiu časť /zároveň si ho aj zarovnáme/, ktorú si namrvíme a omrvinky použijeme do plnky aj na ozdobu.
- 6. Zvyšný korpus si raz prerežeme. Spodnú časť korpusu vložíme naspäť do tortovej formy.
- 7. Mandarínkové želé: pripravíme si tortové želé podľa návodu na obale, na ktoré použijeme šťavu z kompótu a doplníme ju podľa potreby vodou. Do teplého želé pridáme 3/4 mandariniek a nalejeme ho na korpus v tortovej forme.
- 8. Želé vo forme prikryjeme druhým plátom korpusu a jemne popritláčame. Tortu dáme na hodinku do chladu ztuhnuť.
- 9. Na pripravu krému si v nádobe dôkladne rozmiešame mascarpone s citrónovou arómou a citrónovou šťavou.
- 10. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky a opatrne primiešame k citrónovej hmote. Nakoniec do krému zamiešame tak polovicu omrvín z korpusu a krém natrieme na vrchný korpus, uhladíme a tiež necháme chvíľu stuhnúť.
- 11. Nakoniec formu opatrne odstránime, tortu si prenesiem na podnos, obtrieme ju celú šľahačkou, obsypeme omrvinami a ozdobíme mandarínkami.
- 12. Krájame mokrým zúbkovaným nožom.
- 13. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Pripravené : 30 Minutes
- Kategória : Torty, Veľkonočné dobroty
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.