Parížska torta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 torta
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (3 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 3 ks vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 3 PL voda
- 100 g polohrubá múja
- 3 PL kakao
- 1/2 bal. kypriaci prášok
- .
- 250 g maslo alebo Hera
- 200 g práškový cukor
- 3 PL kakao
- 3 ks vajce
- .
Postup
- 1. Žĺtky, cukor, kakao a vodu si vymiešame do peny, vmiešme tuhý sneh a múku s práškom do pečiva.
- 2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme s priemerom cca 24-26 cm a upečieme pri 170 stupňoch.
- 3. Necháme vychladnúť. Z korpusu stiahneme vrchnú vrstvu, je dobré po upečení korpus otočiť, vtedy to ide veľmi ľahko.
- 4. Plnka : V mise nad parou si vyšľaháme vajcia s cukrom a kakaom do konzistencie sirup.
- 5. Dobre vychladíme a opatrne po trošku zašľaháme do masla.
- 6. Je dobré keď majú maslo a sirup rovnakú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila.
- 7. Plnkou natrieme korpus a boky a nakoniec polejeme čokoládovou polevou aj po bokoch. Necháme stuhnúť a krájame horúcim nožom.
- 8. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(3 / 5)
No comments yet.